در این قسمت در مورد میزبانی و هاست میخوایم صحبت کنیم.
میزبانی سایت یعنی اینکه وقتی وارد یک سایتی میشیم با یکسری اطلاعات و لوگو که به آنها فایلهای دیجیتالی میگیم برخورد میکنیم، این فایلهای دیجیتالی باید یک جایی نگهداری بشه و جایی که این فایلها نگهداری میشن رو بهش میزبانی میگیم و دقیقا مثل دامین که هر ساله بابتش باید اجاره پرداخت کنیم، هاست هم به همین صورت هستش و هر ساله باید تمدیدش کنیم.
زمانی که میخوایم میزبانی هاستمون رو تهیه کنیم ۲ چیز خیلی مهم هستش
1- فضای هاست هستش که در واقع اون مقدار ظرفیتی هستش که شما اجازه دارید سایتتون رو اونجا نگهداری کنید مثل ایمیل.
2- پهنای باند، شبیه پهنای باندی که برای اینترنت خریداری میکنیم هستش و هرچقدر مصرف اینترنتمون بیشتر باشه پهنای باند بیشتر خواهد بود.
پهنای باند هاست هم همینطور هست هر چقدر بازدید سایتمون بیشتر باشه پهنای باندمون بیشتر خواهد شد و در این صورت به هاستی با پهنای باند بیشتری نیاز داریم و زمانیکه اطلاعات سایتمون بیشتر میشه به هاستی با فضای بیشتری نیاز داریم و برای شروع بهتر هستش که از پایینترین لِوِل هاست استفاده کنیم، چونکه سایتتون نه بازدیدکنندهی زیادی داره و نه اطلاعات زیادی و بهتر هستش که به مرور پنل هاستتون رو افزایش بدین.
انواع میزبانی یا هاست
میتونید از کل ظرفیت سرور برای میزبانی استفاده کنین یا بخش کوچیکی از میزبانی رو یا بهصورت اشتراکی از میزبانی استفاده کنید، این میزبانی روشهای مختلفی داره که هزینههای ما رو کاهش میده.
حالت اولیه که برای اولین راهاندازی وبسایتمون به دردمون میخوره همون حالت هاست اشتراکی هستش که ارزونتره و مثل اینکه یک کامپیوتر بهصورت اشتراکی در اختیار همهی سایتها قرار میگیره و همهی سایتها میتونن از اون استفاده کنن.
اما زمانیکه سایتتون پیشرفت کنه و بازدید بیشتری داشته باشه، یعنی اینکه افراد آنلاین بیشتری توی سایتتون قرار بگیرن به هاست اشتراکی نمیتونید اکتفا کنید و نیاز به استفاده از منابع بیشتری هستش، منظور از منابع بیشتر مثل رم و سیپییو هستش.
مدلهای مختلف میزبانی
در زمانهای قدیم کسانی که میخواستند سایتشون رو میزبانی کنن نیاز به تهیهی یک کامپیوتر داشتند و باید حدود ۱۰۰میلیون بابت خرید آن پرداخت میکردند. هزینههای اشتراک کامپیوتر و یک محیطی که خنک باشه تا کامپیوتر داغ نکنه. همچنین باید کامپیوتر به برق وصل باشه، مثلا زمانیکه برق قطع بشه اطلاعات کامپیوتر از بین خواهد رفت، بنابراین باید هزینههایی بابت برق اضطراری هم پرداخت میکردند و اینکه محیطی امن از نظر اینکه سرقت نشود، بخاطراینکه همهی اطلاعاتش از بین میره و در کل خیلی از هزینههای دیگر. در نهایت به دلیل اینکه این شیوه اصلا منطقی نبود مکانهایی به اسم دیتاسنتر تاسیس شدند
دیتاسنتر
دیتاسنتر مکانهایی بودند که تمامی شرایط نگهداری سرور رو دارا بودند، علاوه بر این سرورهای متعددی در آنجا نگهداری میشوند که امکان اجاره آنها وجود داشت. این روش بسیار منطقیتر بود برای کسانی که هزینههای بسیاری رو در روشهای قدیمی متحمل میشدند، ولی خب خیلیها هم بودند که این روشهای مجازی به دردشون نمیخورد و منابعشون اونقدری نبود که هزینهی ماهانهی سرور مجازی رو پرداخت کنن.
مکان سرور
سرورها تو دیتاسنترهایی نگهداری میشن، این دیتاسنترها هرچقدر از کسانی که سایت شما رو نگاه میکنن دورتر باشن، سایت دیرتر برای بازدیدکنندهها نمایش داده میشه. مثلا اگر دیتاسنترتون تو آلمان باشه و بازدیدکننده در ایران باشه خب طبیعتا سایتتون دیرتر لود میشه و کندتر عمل میکنه. بهتره که سرور و هاستتون مربوط باشه به همون کشوری که بیشتر بازدیدکنندههاتون در آنجا ساکن هستن.
نتیجهگیری
بهصورت خلاصه برای سایتهایی که تازه راهاندازی میشن هاستهای اشتراکی بسیار مناسبتر هستش و زمانیکه بازدیدکنندهی سایتمون بالاتر میره و اطلاعاتش با کیفیتتر میشه میتونیم پنل هاست اشتراکیمون رو افزایش بدیم و پنل بالاتری رو اجاره کنیم و تفاوت پنلها به فضا و پهنای باندشون هستش. هر چقدر میزبانی سایتتون رو دیرتر تهیه کنید بسیار بهتر هستش و منطقیتر هست. این کار رو موکول کنید به زمانیکه هاستتون کامل شده و قبل از خریدش حتما با طراح سایتتون و یا برنامهنویستون مشورت کنید که چه میزبانی با چه سیستم عاملی و چه نرمافزارهایی به درد سایتتون میخوره.
امیدوارم که این اطلاعات براتون مفید باشه، تو قسمت بعدی در مورد تعاملاتی که با طراح سایت داریم و اینکه چطوری بتونیم خواستمون رو به طراح سایت انتقال بدیم صحبت خواهیم کرد.
برای مشاهده نسخه ویدیویی در یوتیوب این آموزش اینجا کلیک کنین