سئوالات پرتکرار مهاجرت برنامه نویس‌ها + پاسخ

در صورتیکه برنامه نویس بخصوص برنامه نویس وب باشید احتمالا به مهاجرت از ایران فکر کردید. مهاجرت برنامه نویس‌ها همیشه متداول بوده ولی اخیرا بیشتر شده است. به همین علت در این صفحه پرسش و پاسخ های متداول را آرشیو می کنیم.

در صورتیکه برنامه نویس بخصوص برنامه نویس وب باشید احتمالا به مهاجرت از ایران فکر کردید. مهاجرت برنامه نویس‌ها همیشه متداول بوده ولی بعد از تحریم و مشکلات اقتصادی بوجود آمده سرعت بیشتری گرفته است. اما همانطور که می دانید مهاجرت مشکلات زیادی را ایجاد می کند و زمانی می توانیم به این مشکلات غلبه کنیم و یا از آن چشم پوشی کنیم که دلیل محکمی دااشته باشیم که مهاجرت در هر شرایط بهترین گزینه است. ممکن است شرایطی فراهم شود که مهاجرت با وجود همه مشکلات بهترین گزینه نباشد. لذا باید با دید کافی و مناسبی برای پروسه طولانی و مشکل مهاجرت اقدام کنیم. در این بین ممکن است سئوالات زیاد و البته تکراری برای همه ما برنامه نویس ها وجود داشته باشد. من سعی می کنم این سئوالات و پاسخ به آن را جمع آوری کنم و در این صفحه قرار بدهم. برخی از پاسخ ها نظر من نیست و دوستان برنامه نویس دیگر آن را پاسخ دادند. اگر سئوال خود را پیدا نکردید لطفا از طریق فرم زیر کامنت کنید تا در صورتیکه پاسخ مناسب و جامعی پیدا کردم به آن پاسخ دهم.
مهاجرت برنامه نویس
سئوال و جواب ها در مورد مهاجرت برنامه نویسان و طراحان سایت
در مورد سطح برنامه نویسی که در اروپا انجام میشه یکم توضیح بدید لطفا.
پاسخ: ببینید دوستان حقیقتش اینه که حداقل تا زمانی که من توی ایران بودم و کار میکردم آدمای خیلی با سواد تری رو میدیدم در مقایسه با اینجا. شاید بخاطر شرایطی کلی ای که اینجا هست مثل دانشگاه و حمایت های دولتی که از مردمشون میکنن خصوصا توی اروپا که سوسیالیستی هست مردم عموما ارزش کار خودشون رو میدونن و در صورتی که پیشنها. ارزون بهشون بکنن به راحتی نه میگن! اینه که شرکت های کوچیک و استارتاپ و بطور کلی کم درامد ها براشثن خیلی سخته آدم پیدا کردن و اون خوب ها همه شون اکثرا همون توی دوران دانشگاه (تاپ ها) به شرکت های بزرگ و کلیدی معرفی میشن و استخدام میشن. پس اگر با آدمایی که توی استارتاپ ها و شرکت های کوچیک برخورد داشتین و دیدین به نظرتون سطحشون پایین اومد دلیل بر این نیست که اینا همشون اینطوری ان پروداکت و شرکت خوب توی اروپا کم نیست ولی آدم با سواد هم زیاد نیست. حداقل به اندازه نیازشون نیست. توی ایران ولی متفاوته جمعیت بیشتر روحیه متفاوت تر باعث میشد همه جا آدمایی حتی با حقوق کم ولی سواد و مهارت مثال زدنی پیدا کرد. به نظر من اروپا رو از نظر سطح کیفیت خروجی های نرم افزاری از ١٠ نمره ۵ میدم و ایران رو ۴ که اونم مشکل اصلی ما تو ایران تحریمه وگرنه واقعا حداقل از اروپا بالاتریم (حداقل تا چند سال پیش که من بیام الان مهاجرت زیاد شدخ و اطلاعی ندارم).


چه نوع مدرک هایی رو میشه به عنوان سند بلد بودن حرفه نشون داد؟ مثلا چه ازمون‌ها یا مدراک آنلاینی هستن که اعتبار داره در خیلی جاها؟
پاسخ: تقریبا میتونم بگم هیچ مدرکی کلا توی این رشته به درد نمیخوره. ولی قطعا یه سری مدارک خاص مثل OCPJP یا GAD یا AWS هستن که خب معتبرن تا حدود ولی بازم نه خیلی حداقل من حس نکردم اهمیت خاصی بدن، بیشتر رزومه ست و پرسونالیتی. این مدارکی هم که گفتم متاسفانه حتی اگر خارج از ایران هم بیاید تا زمانی که ایرانی هستید و تحریم های وحشیانه هم هستن اینجا هم نمیتونیم امتحانش رو بدیم و مدرکش رو بگیریم، خودتون دیدید که گیت هاب و اسلک رو هم به رومون بستن نامردا

روزمه دارم ولی چطور رزومه خودمو اصلاح کنم که اون ور آبی ها خوششون بیاد؟
​​حتما خیلی هاتون میدونید واقعا نباید بیشتر از یک صفحه بشه رزومه تون و اگر بیشتر شد قطعا توش اطلاعات هرز ریختین، حتی رزومه ایلان ماسک هم که چند وقت پیش توی لینکداین گذاشته شد فقط یک صفحه ست، سعی کنید رزومه اتون رو متریک بیس کنید، یعنی توش بگید اگر فلان جا کار کردید و روی بک اند کار کردین بگین چندتا سرویس داشتین و شما دقیقا روی چه قسمت هایی کار کردین، چون شرکتای خوب درست حسابی حسابی رزومه تون رو شخم میزنن. از طرفی خیلی وقت ها مرحله اول بازدید رزومه توسط یه سیستم ماشینی پراسس میشه که  یه سری کیوورد رو چک میکنه، پس سعی کنید کیوورد های خوبی توی رزومه بنویسید و منطبق باشه با همون چیزهایی که توی آگهی نوشتن. من برای رزومه نوشتن از این سایت استفاده میکنم چون کلی تمپلیت داره و خیلی تمیز یه صفحه شیک به شما میده
sharelatex.com

در مورد فرهنگ کاری تیم های برنامه نویسی تو اروپا توضیحی میدین؟
همه چیز تیمیه و تک روی نداریم. در صورتی که تیم پلیر خوبی نباشید حذفتون میکنن به راحتی. توی مصاحبه ها خیلی سعی میکنن ابعاد نحوه بازی کردنتون توی تیم رو پیدا کنن و همیشه آدم متوسط علمی با اخلاق خوب رو به آدم دانشمند با اخلاق بد ترجیح میدن. پس سعی کنید انتقاد پذیری رو بالا ببرید به هیچ وجه نمیتونید عصبانی بشید یا اعلام جنگ کنید چون واژه هایی که توی زبون ما شوخی تلقی میشن اینجا باعث شوک میشن! بطور کلی هیچ توهینی به هیچ چیزی نباید باشه، شاید حتی خودشون هم توی محیط کار عموما شوآف میکنن که مثلا اخلاق خیلی مهربون و خوب و حرفه ای دارن ولی شاید شخصا اینطور نیستن و فقط ادعا میکنن، یا وانمود میکنن، ولی شما هم باید بکنید! فکر هم نکنید اومدین خارج همه چیز سروقت و تنظیم شده و فکر شده ست، همه جا ایراد هست و باید سطح درک و فکرتون رو ارتقا بدید و طرف مقابل رو چه توی مصاحبه و چه توی محیط کار دایما روانشناسی کنید تا موقعی که نقطه آرامش برسید که در مورد اون هم بعدا صحبت میکنیم

چه کشوری برای مهارت من بهتره؟ مثلا منی که پی اچ پی تسلط دارم کدوم کشور برای مهاجرت بهتره؟
در مورد اینکه برای فلان شغل ios یا php یا android کدوم کشور بازارش بهتره یا چحوریه رو اصلا نباید از کسی بپرسید روی آمار و ارقام دقیق تر پیش برید، وارد سایت لینکداین بشید، توی قسمت جابز کشور رو مشخص کنید و کیوورد رو هم بزنید مثلا ios یا php یا هرچی، سرچ کنید و بهتون آگهی ها رو نشون میده و به اون تعدادی هم مینویسه دقت کنید، اینطور دستتون میاد کجا چه کارهای بیشتر هست و کلی هم آگهی ها رو بخونید.

انگلیس برای مهاجرت برنامه نویس ها کشور مناسبی است؟
دوستانی که به انگلیس زیاد فکر میکنن من چون مقایسه زیاد کردم بگم خیلی پیچیدگی زندگی اونجا متفاوته. شما اونجا پول فاضلاب هم باید بدین! زندگی خیلی بالانس درامد و خرجش متفاوته نسبت به مثلا برلین. بسیار گرونه و برای خونه گرفتن و حساب باز کردن هم حتی پیر میشین. خونه نمیدن تا حساب نداشته باشین و حساب نمیزارن باز کنین تا آدرس ولید ندارین. البته اینا چیرای بعد مهاجرته که به هر حال حل میشه اما به تعداد موهای سفیدتون می افزاید. گرفتن ویزاش پیش از اومدن هم سخته و حتی بعد از اومدن هم در صورتی که بخواین جا عوض کنین شرکت جدید هم باید دوباره اسپانسر ویرا بشه براتون و براش هزینه داره. اما بقیه اروپا نه شرکت که بخواین عوض کنین عادیه اپلای میکنین و مدارک مالیاتتون رو تغییر میدین و تمام و اقامتتون تمدید میشه. تو انگلیس وسط تایم ویزاتون کارتون رو از دست بدین ظرف یک ماه باید برگردین کشورتون. در کل انگلستان قوانین مهاجرت سخت گیرانه تری نسبت به خیلی از کشور ها داره، به دلیل برگزیت وقتی شما در ایرلند یا انگلستان لندینگ کنید و اقامت بگیرید نمیتونید با همون ویزا داخل اتحادیه شنگن تردد کنید و باید هربار ویزا بگیرید مثلا برای ورود به فرانسه، آلمان، اسپانیا ووو. پس این رو در نظر داشته باشید. نکته بعدی پس از گرفتن ویزا و غیره قراردادتون هست، دوستی که این سوال رو پرسیدن گفته بودن که Contractor قراره برن اونجا. ببینید بطور کلی دو نوع قرار داد هست یکی Permanent و یکی هم Contractor که تفاوتشون توی امنیت شغلی شون و میزان درامدشون هست. وقتی شما قرارداد دایم یا همون Permanent با جایی ببندین نه اونا به راحتی میتونن شما رو کنار بزارن و نه شما راحت میتونید کیفتون رو بردارید برید بگید دیگه نمیاین. اما حقوقتون پایین تر از یه کانترکتور خواهد بود چون اون شرکت تعهد داره تا همیشه شمارو نگه داره مگر تحت شرایط خیلی خیلی حادی بتونه قانون رو راضی کنه که شماره مجبور به کناره گیری کنه. رنج حقوقی کانترکتور حدودا ۲ تا ۵ برابر کارمند معمولی یا دایم هست. بدین ترتیب حقوق های نجومی توی این حالت قابل دستیابی هستن حتی تا ۲۰ هزار یورو/پوند در ماه که خب قطعا میزان مالیات بسیار بالاتری هم باید پرداخت بشه. در صورتی که بصورت کانترکتور وارد یه کشوری میشید احتمال این هست که یا بهتون اصلا ویزا ندن و یا کوتاه مدت و بر روی قراردادتون مثلا سه/شش/دوازده ماهه بدن که خب این یعنی ریسک بالاتر چرا که کشورهای مثل انگلستان یا هلند شما هرجایی نمیتونید برای کار عوض کردن اپلای کنید این یعنی هر شرکتی که بخواهید استخدام بشید باید برای شما ویزا اسپانسر بشه و اینطور نیست که ۱۰۰ درصد شرکت ها این داستان رو داشته باشن. قطعا توی این شرایط دوستی که این سوال رو پرسیده بودن بهتره که با احتیاط عمل کنن و در صورتی که موفق به گرفتن ویزا شدن تمام داراییشون رو نقد نکنن و از ایران خارج "نکنن" چرا که احتمال اینکه نتونن طولانی مدت رو کشور بمانند قطعا هست تا زمانی که کار دایم پیدا کنند و اون هم شرایط خودش رو داره که قبلا توضیح دادم. موضوع دیگه در مورد اقامت دایم هست که در انگلستان حدود ۱۰ سال طول میکشه و بطور مثال توی آلمان در صورت یادگرفتن زبان آلمانی دو سال و نیم حدودا طول میکشه و برای پاسپورت هم ۶ سال (آلمان). کشور های دیگه هم تا اونجایی که من میدونم رو فقط برای مقایسه بگم تایم مورد نیاز برای گرفتن پاسپورت :
هلند ۵ سال اقامت و پرداخت مالیات و یادگیری زبان داچ
سوئد ۵ سال اقامت و پرداخت مالیات و بدون نیاز به یادگیری زبان
فنلاند ۵ سال اقامت و پرداخت مالیات و یادگیری زبان فنلاندی
آلمان ۶ سال و پرداخت مالیات و یادگیری زبان آلمانی
ضمن این موضوعات باید بگم که شما در صورتی که توی اروپا کشور عوض کنید امکان انتقال مالیات های پرداخت شده و بیمه های بازنشستگی وجود داره، یعنی میتونید اگر ۱۰ سال توی اسپانیا کار کردین و حالا در دانمارک بطور مثال زندگی میکنید اون ۱۰ سال رو انتقال بدید و سابقه بیمه تون مجدد از صفر محاسبه نمیشه.

اگه چند ماه بعد از مهاجرت شغلم از دست بدم چه اتفاقی می افته؟
این قضیه کار از دست دادن رو جدی بگیرید، تعداد خیلی زیادی آدم از ایران تو یکسال اخیر وارد اروپا شدن و توی چند ماه اول حتی توی دو هفته هم شده که اخراج شدن. یک سری از شرکت ها سو استفاده میکنن توی شیش ماه پروژه رو با شما تموم میکنن و بعد تا موقعی که از نظر قانونی میتونن (همون قضیه probationary period) شمارو اخراج میکنن و یه سری دیگه هم که شرکتای کوچیک تری ان و احتمالا استارتاپن و بلد نبودن شمارو درست تست کنن پیش از استخدام بعد اینکه شما میرین میبینن اونی که میخوان نیستین و بعد اخراجتون میکنن و بیچاره میشین. مواردش هم اصلا کم نیست خیلی هم زیاده چون ماها میخوایم هرطور شده از ایران بیایم بیرون و هیچی هم نمیدونیم قوانین اینجا رو و مشکلات خیلی زیادی هستن که میتونن پیش بیان

نظرتون در مورد هلند برای مهاجرت یک برنامه نویس چیه؟
به نظر من هلند یکی از بهترین کشور هاست. به چند دلیل.
۱. فرصت های شغلی خیلی زیادن، این ماجرا بعد از Brexit تشدید هم میشه.
۲. همه مردم انگلیسی بلدن و شما اصلا نیازی پیدا نمیکنید زبان جدید یاد بگیرید.
۳. یک قانون معافیت مالیاتی داره برای نیروهای متخصص که سطح دریافتی شما را افزایش میده.
۴. دوره آزمایشی یا همون probation period معمولا یک ماه و حداکثر دو ماهه، پس شما خیلی زود استیبل میشید.
۵. در صورتی که شرکتی شما را بپذیره، پروسه ویزا گرفتن خیلی سریع و سر راسته
معایب: در صورتی که کارتون را از دست بدید، ۳ ماه فرصت دارید کار جدید پیدا کنید وگرنه باید به کشورتون برگردید

بعد از اینکه شرکتی از رزومه ما خوشش اومد چطور با ما مصاحبه میکنه قبل از اینکه مهاجرت کنیم؟
پس از اینکه رزومه تون رو ارسال کردین در صورتی که شرکت مورد نظر به پروفایل شما علاقه مند بشه به شما ایمیل میزنه و قراری رو برای مصاحبه آنلاین تصویری و یا تلفنی هماهنگ میکنه. ما در ایران خیلی به مصاحبه های HR اهمیتی نمیدادیم ولی توی شرکت های خارجی اصلا اینطور نیست و نظر HR بسیار مهمه. پیشنهاد میکنم حتما توی یوتیوب چند تا ویدیو مثل این ببینید
youtu.be/1mHjMNZZvFo
چندتا نکته تجربه شخصی خودم بگم : اول اینکه استرس نداشته باشید و چندتای اول رو صرفا محض تجربه بگیرید و توانایی تون توی پرزنت کردن خودتون به انگلیسی بالا ببرید. تلفظ های متفاوتی میشنوید چون آدمایی که باهاشون صجبت میکنید عموما مثل شما انگلیسی زبان دومشون هست پس لیسنینگ خودتون رو قوی کنید. از جاهای قبلی تون بد نگید و خودتون رو مشتاق نشون بدید و بشدت علاقه مند به بیزینس شرکتی که براس اپلای کردین. این موضوع خیلی مهمه که از پروداکت اون شرکت اطلاعات داشته باشید چون ازتون حتما میپرسن که میدونید ما کی هستیم و چیکار میکنیم یا نه. حتما در مورد اون شرکت اطلاعات کسب کنید و توی تمام مصاحبه ها وقتی ازتون اخرش سوال میکنن که سوالی ندارین؟ حتما بگید که سوال دارید و تا میتونین سوال بپرسین، سوالات خوب، مثل اینکه کالچر شرکت چطوریه و چقدر کارمندا میتونن خودشون رو توسعه بدن و سیستم کاری منعطف هم دارن مثل ریموت بعضی روزا یا نه همچنین ایا کمپانی career plan میزاره برای کارمندها یا نه و یا اینکه چقدر فضای اشتباه کردن وجود داره ایا اشتراک تجربه از طریق جلسات داخلی رواج داره تو فرهنگ شرکت یا نه و چیزایی از این قبیل که بهترشو باز میتونین سرچ کنین پیدا کنین. اینا برای HR. برای تکنیکال هم مجددا تاکید میکنم تا جایی که میتونید وارد پروداکت اون شرکت بشید و باهاش کار کنید حتی ازش ایراد در بیارید و سوال بپرسید چون حتما ازتون میپرسن سوالی دارین یا نه و این موضوع براشون خیلی مهمه چون اینطوری میفهمن شما کلا ایده ای دارین و اصن اشتیاقی داشتین یا فقط اپلای کردین ببینین چی میشه. خیلی مهربون باشین و سعی کنید بلند فکر کنید و با مصاحبه کننده ها تعامل داشته باشین و خیلی کم هم شوخ طبع باشین بد نیست گاها در کل باید برسونید که اوپن مایند هستین و ادمای تیم باهاتون احساس راحتی میکنن.

 بهترین راه برای پیدا کردن شغل قبل از مهاجرت چیه؟
دوستان از اپلیکیشن لینکداین خیلی استفاده کنید، اصلی ترین پلتفرم کاریابی LinkedIn هستش که در تمام دنیا هم داره استفاده میشه. سعی کنید با ریکوروتر ها ارتباط برقرار کنید، کار بسیاری از این ریکوروتر ها اینه که رزومه شما رو بگیرن بررسی کنن و بعد یه تماس تلفنی یا اسکایپی با شما داشته باشن و بعدش شروع میکنن برای شما جستجو کردن. نکته اینه که این افراد وقتی برای شما کار پیدا میکنن شما رو پرزنت میکنن برای اون شرکت و تمام دیتای مورد نیاز رو ازشون میگیرین، اینکه اسپانسر ویزا میشن یا خیر یا اینکه هزینه Relocation شما رو میپردازن یا خیر. HR ها رو توی LinkedIn کانکت بشین و بعضا حتی خود اونها هم بهتون پیام ممکنه بدن اگر رزومه تون چشم گیر باشه. از قسمت جابز لینکداین هم استفاده کنید (آخرین تب سمت راست در اپلیکیشنش) و توش میتونید کیوورد مورد مظر مثلا php, android, c# یا هر تخصص دیگه ای که دنبالش هستید رو بزنید و سپس Location رو هم کشوری مورد نظرتون انتخاب کنید، بعد آگهی ها رو ببینید.

من یه پیشنهاد کاری داشتم که یه مدت براشون رایگان کار کنم بنظرتون قبول کنم؟
شرکت های شارلاتان توی اروپا زیادن، خیلی هاشون ممکنه به شما بگن یه مدت بدون پول کار کنیم ببینیم چجوری پیش میره، این کار رو «نکنید». چرا؟ چون شما دستتون به هیچ جایی بند نیست و اونا هم اصلا براشون مهم نیست شما با چه سختی ای ممکنه چندتا تسک رو انجام بدید و بعد خیلی راحت وقتی استفاده شون هم تموم شد دیگه جواب ایمیل های شما رو نمیدن. موضوع دیگه اینه که در صورتی که مصاحبه on-site بخوان و از شما دعوت کنن یک یا دو روز تشریف بیارید شرکتشون تا با شما بیشتر آشنا بشن باید تمام هزینه های روادید ویزا و بلیت هواپیما و هتل رو خودشون پرداخت کنن، یا حداقل شما پرداخت کنید و براشون فاکتور بفرستید، اگر دیدین بهتون گفتن باید با هزینه خودتون بیاید مطمعن باشید یه جاب کار میلنگه. یه موضوع دیگه هم در مورد رسمیت اون شرکته، از طریق LinkedIn بررسی کنید سوابق و نام اون شرکتی که میخواین اپلای کنین، لیست کارمندهاش رو توی پیج LinkedIn شرکت ببینید و سوابق اون ها رو هم نگاهی بندازید، بدونید دارید با چه افرادی مصاحبه میکنید، ببینید اصلا افرادی که قراره با شما حرف بزنن چه مهارت هایی دارن و این بهتون یه دیدی میده که این مصاحبه قراره آسون باشه یا سخت.  موضوع بعدی که اصولا زمانی باید به درد مبخوره انجامش که دیگه آفر قرارداد رو گرفتین اینه که پس از چک کردن هویت شرکت در LinkedIn برید توی وبسایت glassdoor.com و اونجا هم اسم اونشرکت رو بزنید و پروفایلش رو ببینید. بطور کلی این سایت کارش اینه که مردم یعنی کارمندای یه شرکت میتونن برن و به ژور ناشناس نظرشون رو در مورد اون شرکت بنویسن، همینطور در حقوق و حتی سوالاتی که در مصاحبه هاشون با اون شرکت ازشون پرسیده شده، و مهمتر اینکه شرکت مذکور هیچ دخل و تصرفی توی مطالبی که اونجا نوشته شده نداره پس حتما واقعی ان. البته نا کفته نماند که شرکت های زیادی هستن که از لحاظ مسایل داخلی شون مشکل دارم و دایماکارمندهاشون دارن فرار میکنن به شرکت های دیگه و اصطلاحا Employee turnover شون بالاست، و این خیلی خیلی خیلی نشونه بدیه.

بزرگترین مشکلاتی که بعد از مهاجرت میتونه برام پیش بیاد چیاست؟
به هیچ وجه خودتون رو به آب و آتیش نزنید و نگید که به هر قیمتی من میخوام مهاجرت کنم، درست انتخاب کنید و از انتحابتون مطمئن بشید چون همونطور که گفتم در صورتی که یه شرکت داغون و فشل استخدام بشین و همه زندگیتون رو چوب حراج بزنین و بیاین اینجا اونوقت هزار و یک مشکل براتون پیش بیاد و نه راه پس دارین نه راه پیش اینجا براتون از جهنم هم بدتر میشه.
برای نمونه چند تا مشکل میگم
١- همه شرکت ها توی اروپا دوره ای دارن به نام Trial period یا Probationary period که توی اون دوره که از ١ ماه تا ۶ ماه از ابتدای قراردادتون هست با یه بشکن میتونن اخراجتون کنن و هیچ حق و حقوقی هم بهتون ندن. و شما باید بدویین دنبال کار جدید که توی خیلی از کشورها مثل هلند، استونی، اتریش و انگلستان و سوئد یه تایم محدود یک تا ٣ ماه فرصت دارید کار جدید پیدا کنید وگرنه باید برگردین کشورتون، پس در نتیجه باید مراقب باشید جایی که انتخاب میکنید اونقدری خوب باشه که حداقل بتونید یک سال اول رو توش بمونید.
٢- ساپورت ویزا. یک سری کشورهای هستن مثل هلند یا انگلستان شما وقتی که اومدید نمیتونید همه ی جاها دیگه اپلای کنید، دلیلش هم اینه که باید مجددا شرکت ثانویه براتون اسپانسر ویزا بشه، از طرفی قانونی در اروپا هست که میگه اگر کارمندی اون دوره ای که مورد بالا گفتم رو تموم بکنه دیگه به هیج عنوان شرکت حق تعدیل کردنش رو نداره، و این موضوع شرکت رو مسعولیتش رو سنگین میکنه، عملا شرکته اگر مشکل مالی هم پیدا کنه باید چند ماه حقوق شما رو بده بعد بگه تمام، و بطور کلی قانون بیشتر پشت شماست، اما موضوعی که پیش میاد اینه که شرکت ها دیده شده که میان ساپورت ویزاشون رو برای شما لغو میکنن و شما رو مجبور به استعفا و جستجوی کار جدید میکنن، این دسته هم همون شرکت های شارلاتان (خصوصا استارتاپ های کوچیک) محسوب میسن که خیلی باید مراقب باشید.
پس بی گدار به آب نزنید و تحقیق کنید و در صورت موفقیت مهاجرت آرومی رو داشته باشید

منابع: کانال مهاجرت برنامه نویسان ٬ توییتر


1 دیدگاه
[1] امید - 98/11/05 شنبه 06:35
خیلی ممنون دیدم نسبت به مهاجرت خیلی بهتر شد. یه سئوال داشتم من برنامه نویس اندروید هستم اونجا شرایط کار خوبه؟ - پاسخ
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
SecImgSes
* نظر:
یک دو
سایت ضابط