آموزش تنظیمات Preferences فتوشاپ برای افراد مبتدی

برای کسانی که در ابتدای مسیر آموختن فتوشاپ هستند، یادگیری نحوه‌ی بهبود کارایی فتوشاپ، سفارشی کردن رابط کاربری، بکاپ گرفتن از کار خود و ...

برای کسانی که در ابتدای مسیر آموختن فتوشاپ هستند، یادگیری نحوه‌ی بهبود کارایی فتوشاپ، سفارشی کردن رابط کاربری، بکاپ گرفتن از کار خود و چند نکته‌ی دیگر از جمله موارد مهمی‌ست که نیاز است در رابطه با تنظیمات فتوشاپ با آن آشنا باشند.

در این آموزش برخی از تنظیمات Preferences فتوشاپ برای افراد مبتدی را بررسی خواهیم کرد. انواع گزینه‌هایی را که ظاهر، رفتار و عملکرد فتوشاپ را کنترل می‌کند از قسمت تنظیمات Preferences در دسترس ما می‌باشد. گزینه‌های تنظیمات زیادی وجود دارد که همه‌ی آن‌ها را نمی‌توان در یک پست آموزش داد ولی لزومی هم ندارد که تمام قسمت‌ها تغییر یا تنظیم شوند، چون حالت پیشفرضی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده اکثرا درست است. اکنون به بررسی گزینه‌هایی می‌پردازیم که وقتی برای اولین بار با فتوشاپ کار می‌کنید ممکن است بیشتر توجه شما را جلب کند. بعضی از گزینه ها به شما امکان سفارشی کردن رابط کاربری فتوشاپ را می‌دهد. بعضی دیگر سرعت شما را در استفاده از ابزارها و ویرایش تصاویر بالا می‌برند. و برخی کمک می‌کنند که فتوشاپ روی کامپیوتر شما روان‌تر اجرا شود.

این آموزش از نسخه‌های CC و CS6 پشتیبانی می‌کند.

چگونه به تنظیمات فتوشاپ دسترسی داشته باشیم؟

همانطوری که قبلا گفتیم قسمت‌های مختلفی برای تنظیمات در فتوشاپ وجود دارد. از قسمت عمومی یا General شروع میکنیم. از منوی Edit روی گزینه‌ی Preferences بروید و سپس روی گزینه General کلیک کنید تا پنجره‌ی تنظیمات عمومی برای شما نمایش داده شود. از کلیدهای میانبر Ctrl+K نیز می‌توانید استفاده کنید.

تنظیمات فتوشاپ

 

در قسمت چپ لیستی را مشاهده می‌کنید که دسته بندی‌های تنظیمات در آن قرار گرفته و مشخص شده که حالت انتخاب بر روی General است. قسمت کلی این پنجره هم اختصاص داده شده به گزینه های مربوط به هر کدام از این دسته بندی‌ها.

توجه کنید که در فتوشاپ CC چند دسته جدید مانند Workspace و Tools و همچنین History log اضافه شده است که در نسخه CS6 این گزینه ها را در زبانه های دیگر میتوانید پیدا کنید.

تنظیمات عمومی General

Export Clipboard

اولین گزینه‌ای که بررسی می‌کنیم مربوط به منوی تنظیمات عمومی می‌باشد. Export Clipboard ، این گزینه می‌تواند عملکرد کلی کامپیوتر شما را تحت تأثیر قرار دهد. هنگامی که لایه یا تصاویر را در فتوشاپ کپی می‌کنیم، موارد کپی شده در کلیپ‌بورد فتوشاپ قرار می‌گیرند. کلیپ‌بورد بخشی از حافظه‌ی کامپیوتر شماست که برای استفاده‌ کردن فتوشاپ از آن کنار گذاشته شده است (RAM) همچنین سیستم عامل کامپیوتر شما نیز از کلیپ‌بورد اختصاصی خودش استفاده می‌کند. هنگامی که گزینه Export Clipboard فعال باشد، هر موردی که در کلیپ‌بورد فتوشاپ ذخیره شود، در کلیپ‌بورد سیستم عامل را نیز اشغال میکند. زمانی فعال بودن این گزینه مفید است که شما بخواهید فایل‌ها، لایه‌ها و یا تصاویر خود را مستقیما از فتوشاپ به نرم افزار‌های دیگر مانند Adobe Illustrator یا InDesign منتقل کنید. درصورتیکه حجم فایل شما زیاد باشد، با کند شدن کار در سیستم عامل روبرو خواهید شد. در فتوشاپ گزینه Export Clipboard به طور پیشفرض فعال است (تیک خورده است) ولی برای حفظ سرعت سیستم عامل خود بهتر است این گزینه را غیرفعال کنید. اگر هم نیاز به انتقال فایل از فتوشاپ به برنامه‌های دیگر دارید بهتر است فایل فتوشاپ خود را ذخیره کنید و از فایل ذخیره شده در برنامه‌های دیگر استفاده کنید.

ظاهر فتوشاپ Interface

خب حالا اجازه دهید نگاهی به گزینه‌های مربوط به ظاهر فتوشاپ بیاندازیم. روی دسته‌بندی Interface در قسمت چپ پنجره Preferences کلیک کنید.

رنگ ظاهر فتوشاپ Color Theme

اولین گزینه ای که به چشم میخورد رنگ تم یا همان ظاهر فتوشاپ است. این گزینه رنگ کلی فتوشاپ را کنتل میکند که البته در اینجا منظور از رنگ فقط طیف خاکستری می‌باشد. شرکت ادوبی از نسخه CS6 از رنگ تیره به عنوان پیشفرض استفاده می‌کند.

برای انتخاب کافی‌ست روی هر کدام از این چهار رنگ کلیک و تغییرات را مشاهده کنید. برای ثبت تغییرات بر روی دکمه OK در سمت راست پنجره کلیک کنید. در این پالت رنگ شما یک رنگ تیره‌تر از پیشفرض و دو رنگ روشن‌تر میبینید. ایده‌ی شرکت ادوبی برای رنگ‌های تیره به منظور افزایش تمرکز روی تصویر بوده و به نظر من کاملا کاربردی است و شخصا همیشه از رنگ تیره استفاده می‌کنم. ولی خب بعضی از کاربران رنگ روشن را ترجیح می‌دهند. شما نیز رنگ را متناسب با علاقه‌ی خود انتخاب کنید و به خاطر داشته باشید هر زمان که بخواهید می‌توانید این رنگ را از همین قسمت تغییر دهید.

رنگ های‌لایت یا برجسته Highlight Color

در Photoshop CC ، گزینه‌ای با عنوان Highlight Color در کنار Color Theme اضافه شده که در نسخه CS6 در دسترس نیست. این گزینه مربوط به رنگ لایه‌‌ی انتخاب شده در پنل لایه‌ها (Layers Panel) می‌باشد. در حالت پیشفرض رنگ لایه‌ی انتخاب شده خاکستری است. اگر گزینه‌ی Blue را انتخاب کنیم، رنگ لایه‌ی انتخاب شده نیر به آبی تغییر خواهد کرد.

تنظیم اندازه فونت فتوشاپ UI Font Size

تنظیم اندازه فونت فتوشاپ

یکی دیگر از تنظیمات مفید، تنظیم اندازه فونت ظاهر فتوشاپ است که به معنی تغییر اندازه فونت در تمام قسمت‌های فتوشاپ می‌باشد. این مقدار به صورت پیشفرض بر روی Small یا کوچک قرار گرفته است. ولی اگر این سایز فونت چشمان شما را آزار می‌دهد، بهتر است گزینه های بزرگتر را امتحان کنید. یک اندازه ریزتر هم وجود دارد که پیشنهاد می‌کنم اگر از چشمان خود خسته شده‌اید و می‌خواهید آن‌ها را از بین ببرید حتما از گزینه‌ی Tiny استفاده کنید! برای کسانی که مدت زمان طولانی با فتوشاپ کار می‌کنند گزینه Medium و Large مناسب‌تر است.

برای اعمال تغییرات لازم است فتوشاپ را یکبار ریستارت کنید (فتوشاپ را ببندید و دوباره باز کنید)

تنظیمات ابزارها Tools

ابزارها Tools

اگر از فتوشاپ CC استفاده می‌کنید از قسمت دسته‌بندی سمت چپ پنجره گزینه‌ی Tools را خواهید دید. برای کسانی که از نسخه CS6 استفاده می‌کنند برای مشاهده‌ی این گزینه باید به دسته‌بندی Interface برگردند.

نشان دادن نکات Show Tooltips

اولین موردی که در قسمت Tools مشاهده می‌کنید، Show Tooltips است. با فعال بودن این گزینه وقتی ماوس خود را روی یکی از ابزارهای فتوشاپ نگه می‌دارید، توضیحات مختصری از کاربرد آن ابزار برای شما نمایش داده میشود. برای مثال، اگر ماوس خود را روی همین گزینه Show Tooltips نگه دارید کادری زرد رنگ حاوی توضیحاتی مختصر خواهید دید.

نمایش نکات به صورت پیشفرض در فتوشاپ فعال است. اگر تازه با فتوشاپ آشنا شده‌اید و یا در حال یادگیری هستید، Show Tooltips می‌تواند کمک خوبی برایتان باشد. وقتی که حس کردید به اندازه کافی در مورد فتوشاپ اطلاعات کسب کردید و ابزارها را کاملا می‌شناسید، به آسانی می‌توانید این گزینه را با برداشتن تیک آن غیرفعال کنید.

استفاده از کلید Shift برای تعویض حالت ابزارها

یکی دیگر از تنظیمات دسته بندی Tools در فتوشاپ CC ، گزینه‌ی Use Shift Key for Tool Switch یا همان استفاده از کلید Shift برای تعویض حالت ابزارهاست. هر کدام از ابزارهای فتوشاپ یک دکمه میانبر بر روی کیبورد دارند، ولی چند مورد هستند که کلید میانبر مشترک دارند. برای مثال یکی از ابزار گرفتن قسمت‌های مختلف تصویر یا همان Select کردن تصویر ابزار Lasso می‌باشد. در زمانی که گزینه Use Shift Key for Tool Switch فعال باشد با فشردن کلید L روی کیبورد این ابزار برای شما آماده استفاده می‌شود و مهم نیست چند بار این دکمه را فشار می‌دهید، هر بار ابزار Lasso برایتان انتخاب می‌شود، ولی در واقع کلید L برای دو ابزار مشابه دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، Polygonal Lasso tool و magnetic lasso Tool ؛  خب برای استفاده از این ابزارها با استفاده از کلیدهای میانبر میتوان از کلید Shift کمک گرفت (Shift+L) . با فشردن کلیدهای ترکیبی Shift+L شما می‌توانید حالت انتخاب را بین سه ابزار مشابه تغییر دهید. اگر این گزینه غیرفعال باشد بدون گرفتن کلید Shift می‌توانید به ابزارهای مشابه دسترسی داشته باشید. خب برای بالا رفتن سرعت کار با این ابزارها ممکن است غیرفعال کردن این گزینه به شما کمک کنید.

در فتوشاپ CS6 این گزینه در قسمت تنظیمات عمومی در دسترس قرار دارد.

تنظیمات File Handling

از دسته‌بندی سمت چپ پنجره preferences گزینه‌ی File Handling را انتخاب کنید.

ذخیره خودکار File Saving Option

File Saving Option

اولین گزینه‌ای که در دسته‌بندی File handling مشاهده می‌شود، گزینه‌ی File Saving Option است. این قالبلیت در فتوشاپ CS6 معرفی شد و یکی از تنظیمات حیاتی برای پروژه‌های شما محسوب می‌شود. با تنظیم کردن این گزینه، فتوشاپ به صورت خودکار در فواصل زمانی مشخص پروژه‌ی شما را ذخیره می‌کند. مطمئن باشید هیچوقت دلتان نمی‌خواهد ساعت‌ها کار بر روی پروژه با یک اشکال در لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی شما و یا حتی قطع شدن برق نابود شود. فتوشاپ به صورت پیشفرض هر 10 دقیقه یکبار از پروژه‌ی شما فایل پشتیبان تهیه می‌کند، ولی بهتر است این عدد را کمتر کنید، ممکن است 5 دقیقه زمان مناسبی برای این کار باشد. ولی اگر ممکن است فرایند ذخیره خودکار بر روی کارتان تأثیر منفی بگذارد و سرعت را کاهش دهد، میتوانید زمان‌های طولانی‌تری را انتخاب کنید. در هر صورت با این کار ریسک را افزایش خواهید داد. با توجه به نوع پروژه، صلاحدید خود و اطمینانی که به رایانه شخصی خود دارید، می‌توانید این عدد را کمتر یا بیشتر کنید.

لیست فایل‌های اخیر Recent File List Contains

یکی دیگر از گزینه های مهم در تنظیمات File Handling، لیست فایل های اخیر است. با استفاده از این گزینه می‌توانید فایل‌هایی که قبلا باز کرده‌اید را پیگیری کرده و در دسترس داشته باشید. به طور پیشفرض این مقدار در فتوشاپ 20 قرار داده شده‌است. بر اساس نیاز خود به فایل‌های قبلی می‌توانید این عدد را بین 0 تا 100 تغییر دهید. وقتی می‌خواهید کسی از فایل‌های گذشته و فعالیت‌های اخیر شما در فتوشاپ خبر نداشته باشد، این عدد را روی 0 تنظیم کنید.

در فتوشاپ CC به صورت پیشفرض با باز کردن نرم افزار، تصوریک‌هایی از پروژه‌های اخیرتان نمایش داده می‌شود. ولی در فتوشاپ CS6 از منوی File>Open Recent به پروژه‌های قبلی دسترسی خواهید داشت، همچنین این مورد برای فتوشاپ CC نیز کاربرد دارد.

تنظیمات عملکرد Performance

تنظیمات Performance

خب حالا وقت این است که نگاهی هم به وضعیت کارکرد فتوشاپ در سیستم شما بیاندازیم. از دسته‌بندی سمت چپ پنجره preferences گزینه‌ی Performance را انتخاب کنید.

استفاده از حافظه Memory Usage

گزینه‌ی Memory Usage در دسته بندی Performance وظیفه‌ی کنترل استفاده فتوشاپ از حافظه RAM سیستم شما را بر عهده دارد. ممکن است شنیده باشید که فتوشاپ عاشق RAM (حافظه) است. در واقع اینطور هم هست، و Adobe در حالت پیش‌فرض 70% از حافظه‌ی آزاد کامپیوتر شما را به این نرم افزار اختصاص داده است. اگر روی فایل‌ها و پروژه‌های سنگین کار می‌کنید بهتر است این عدد را افزایش دهید، برای مثال روی 100% تنظیم کنید. البته من ترجیح میدهم هیچوقت 100% حافظه آزاد را اشغال نکنم. چون ممکن است همزمان قصد اجرای برنامه‌ی دیگری را هم داشته باشم. سعی کنید این عدد بیشتر از 90% نشود و اگر همین مقدار هم باعث اختلال در کامپیوتر شما شد، آن را کمتر کنید.

برای اعمال تغییرات باید فتوشاپ را یکبار ریستارت کنید.

تاریخچه History States

یکی دیگر از گزینه‌هایی که می‌تواند در عملکرد فتوشاپ تأثیر مستقیم بگذارد گزینه‌ی History States است. History States به مراحل و گام‌هایی اشاره دارد که ما مشغول کار بر روی هر پروژه هستیم. هنگام ویرایش تصاویر در بسیاری از مواقع نیاز است که به مراحل قبل برگردیم و اشتباهات خود را اصلاح کنیم، History States می‌تواند مقدار این بازگشت به عقب را تنظیم کند. مقدار پیش‌فرض در فتوشاپ CS6 عدد 20 بوده و در فتوشاپ CC این عدد با 50 افزایش یافته که به نظر من عدد 50 مناسب‌تر است. شما می‌توانید عدد این گزینه را تا 1000 افزایش دهید ولی دقت کنید که با افزایش بیش از حد این عدد ممکن است سرعت و کارایی فتوشاپ کاهش پیدا کند. در هر حال اگر با عدد 50 نیر مشکل با کند شدن فتوشاپ روبرو شدید، این عدد را به 30 تغییر دهید و فراموش نکنید که برای اعمال این تغییر نیز باید فتوشاپ مجددا شروع به کار کند. (ریستارت)

تنظیمات دیسک Scratch Disks

در فتوشاپ CC محل تنظیمات Scratch Disks در منموی سمت چپ پنجره‌ی Preferences می‌باشد ولی در نسخه CS6 این گزینه در دسته‌بندی Performance گنجانده شده بود.

Scratch Disk قسمتی از فضای خالی هارد دیسک شماست. فتوشاپ در مواقعی که حافظه‌ی RAM شما برای انجام ویرایش کافی نیست از آن استفاده می‌کند. زمانی که فتوشاپ به فضای خالی بیشتری نیاز داشته باشد این حافظه را از دیسک‌هایی که شما از قسمت Scratch Disks انتخاب کرده‌اید، تأمین می‌کند.

اگر از چند درایو استفاده می‌کنید سعی کنید درایوی به عنوان درایو راه اندازی (Startup) شناخته شده را فقط انتخاب نکنید و از درایوهای دیگر هم استفاده کنید. درضمن اگر از سرعت هاردهای متصل یه کامپیوتر خود مطلع هستید، بهتر است از پر سرعت‌ترین هارد برای این کار استفاده کنید.

ممکن است در برخی موارد قبل از بالا آمدن فتوشاپ شما نیاز به تغییر در Scratch Disk داشته باشید. برای رفع این مورد، کافی‌ست در هنگام بارگذاری نرم افزار فتوشاپ کلیدها‌ی ترکیبی Ctrl+Alt را بزنید تا بتوانید تغییرات لازم را اعمال کنید.

تنظیمات Scratch Disks

این مقاله اشاره‌ای مختصر به گزینه‌های مهم تنظیمات Preference داشت و همانطور که خودتان نیز در این پنجره مشاهده کردید، دسته بندی‌ها و گزینه‌های دیگری نیز وجود دارد. ولی به نظر من موارد گفته شده برای کسانی که تازه با فتوشاپ آشنا شدند اهمیت بیشتری داشت و امیدوارم خواندن این مطالب برای شما مفید بوده باشد.

: مقاله
: مقدماتی
: رضا حسینی - اسفند 97

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
SecImgSes
* نظر:
یک دو
سایت ضابط